Bortom Cederbergens toppar

Omslagsbild Cederbergen

Ett och ett halvt år efter På andra sidan Kopparsjön följer Spoke Wintersparv upp sin barnboksdebut med Bortom Cederbergens toppar. I centrum står återigen syskonparet Stilton och Jonathan, och den nya boken tar vid där den första slutade, bland trollsystrar, uggubugger och granholmare.

Syskonen med följe återvänder till Komitsu för att hämta Lonis kvarblivna matta. Men den ondskefulla drottning Calmyhra har ett finger med i spelet och ger sig inte utan strid.

Bandtyp: Inbunden
Illustrationer: Joakim Liman
Omslag: Mikael Källarsson
Utgivning: Juni 2011
ISBN: 978 91 978852 1 8

På andra sidan Kopparsjön

Skrivet om "På andra sidan Kopparsjön"

Omslagsbild Kopparsjön

Med sin barnboksdebut, På andra sidan Kopparsjön, växlar Spoke Wintersparv spår. Med en lekfull ton och en stor portion fantasi lotsar han syskonen Stilton och Jonathan genom Komitsu, landet som ligger på andra sidan Kopparsjön. Som sällskap har de Juan, som är barnvakt, och deras katt, Lonis, tillsammans med dennas blå matta.

I sina försök att ta sig hem råkar de ut för en rad öden och missöden. De korsar väg med ett par trollsystrar. De hamnar i en by full med uggubugger, och hjälp kommer från oväntat håll när de träffar skönsjungande granholmare.

Bandtyp: Inbunden
Illustrationer: Joakim Liman
Omslag: Mikael Källarsson
Utgivning: December 2009
ISBN: 978 91 633 0692 1

Ikaros och det stora blå, 2 uppl.

Omslagsbild

Spoke Wintersparv debuterade 2007 med romanen Ikaros och det stora blå. Med ett komprimerat språk, som balanserar mellan prosa och lyrik, skildras mötet mellan en man som bor i en by vid havet, och förälskelsen. Genom att reducera motparten i mötet till "den andra" undersöker och belyser författaren den inneboende kraften i kärleken snarare än objektet för den. Parallellt med denna skildring får läsaren följa Ikaros och hans dröm om att flyga. Åtrå, tvivel och längtan efter mer löper som en röd tråd genom boken. Orden är sparsmakade och väl avvägda, och berättelsen bärs fram lika mycket av det som berättas som av det som utelämnas.

Bandtyp: Häftad
Omslag: Anton Hedener
Omslagsbild (fram): Tove Vesterlund
Omslagsbild (bak): Liv Bang
Utgivning: Februari 2009
ISBN: 978 91 633 0590 0

Ikaros och det stora blå

Omslagsbild

Bandtyp: Häftad
Omslag: Claudia Galla
Utgivning: Maj 2007
ISBN: 978 91 631 9666 9
Lagerstatus: Definitivt slut